Ejendommen

Ejendommen er beliggende imellem det attraktive område mellem Fælledparken og Kildevældsparken.Den ligger tæt ved Østerbrogades pulserende café- og handelsliv, som rummer alt hvad hjertet kan begære af hyggelige caféer, lækre restauranter og shopping. Endvidere er der kort afstand til de skønne rekreative områder ved Kildevældsparken, Fælledparken og Strandparken ved Svanemøllebugten.

 

Om Østerbro

Østerbro er en administrativ bydel i Københavns kommune med 70.938 (2011) indbyggere. Bydelens areal er 8,74 km2 og befolkningstætheden på 8.116 indbyggere pr. km2. Østerbro udgør den nordøstlige bydel i Københavns Kommune. Den administrative bydel Østerbro blev etableret pr. 1. januar 2007 ved at Indre Østerbro og Ydre Østerbro blev lagt sammen til en bydel

Læs evt. mere om Østerbro her http://da.wikipedia.org/wiki/%C3%98sterbro_(K%C3%B8benhavn)

 

 

Bryggervangen er beliggende i området mellem Strandvejen (Østerbrogade), Jagtvejen, Lyngbyvej og Vognmandsmarken, i København.

Det er en ca. 700 meter lang vej på Ydre Østerbro. Den begynder ved Australiensvej, hvor den omtrent overtager Samsøgades retning, og fortsætter mod nord henover Sankt Kjelds Plads til Kildevældsparken. Oprindeligt var tanken, at gadeforløbet skulle udgå fra Vibenshus Runddel, som en sjette tilslutningsvej herfra, men det lykkedes aldrig at fjerne bebyggelsen på nordøstsiden af runddelen, så Bryggervangen forblev en sekundær vej.

Der er strengt taget tale om tre forskellige gadeforløb. Bryggervangens navngivning har været omskiftelig: Stykket mellem Australiensvej og Sankt Kjelds Plads blev navngivet allerede i 1906. Først i 1959 blev det udstrakt til at omfatte den del, der ligger nord for Sankt Kjelds Plads. Det sydlige gadeforløb hed frem til 1906 Niels Finsens Allé (opkaldt efter nobelpristageren Niels Finsen), hvorimod den nordlige del indtil 1959 hed Frijsenborg Allé. Navnet Frijsenborg Allé hører til et forsøg på at opkalde gaderne i området efter danske herregårde. Således hed Landskronagade oprindeligt Adelersborggade, og Vennemindevej hed Wedellsborggade. Navnene blev dog opgivet, da man valgte at lægge herregårdsnavnene i Vanløse og Brønshøj. De navne, der blev opgivet på Østerbro, blev dog ikke genbrugt i Vanløse og Brønshøj.

Bryggervangen er egentlig navn på det område, som blev brugt af Københavns bryggere til græsning og høstning af hø. Navnet kendes helt tilbage fra 1682 (”Brygger wangen”).

I middelalderen dækkede landsbyen Serridslevs marker området. Dens jorder blev i 1530'erne skænket København og stillet til rådighed for Københavns bryggere.

Bryggerne brugte vangen til græsning og høstning. Men efter Københavns brand 1795 manglede hovedstaden penge. Derfor blev man nødt til at udstykke. Man havde da svært ved at komme ud af den kontrakt man havde bundet sig til. Det samme gjaldt for Vognmandsmarken.

I betragtning af, at Bryggervangen burde være hovedgaden i det kvarter, der kaldes Bryggervangen, gør den ikke meget væsen af sig. Der er karrébebyggelse og industribebyggelse, som først blev påbegyndt efter år 1900 og afsluttet i 1930'erne. På den østlige side af Bryggervangen er der primært beboelse i 3-4 etager. I kælderniveau er der dog enkelte butikker; et solcenter, en thailandsk takeaway m.m. På den vestlige side er der også kontorer, samt et kolossalt supermarked, SuperBest.

Gaden er ret uensartet. Mod nord er det faktisk en allé med nogle kraftigt beskårne allétræer. Her ligger også kirken, Kildevældskirken, samt overfor den Frederik d. 8’s stiftelse for frimurere (indgang nr. 68). Bygningen er kronet med en pudsigt lille kobberpavillon med en karakteristisk vejrhane. På facaden finder man også symbolet for Frimurerne, som har præget flere bygninger i området.

I 1950'erne lå her bl.a. en kiosk og vaskeri (i nr. 1), en cigarhandler (i nr. 2), redaktionen til bladet ”Ungdom i dag” (nr. 4), ”Dansk boltevarelager” (i nr. 22, kælderen), ”Bankekompagniet” (i nr. 24, kælderen). Her boede også det pænere borgerskab, især i de nederste lejligheder, mens man i de øverste godt kan finde folk som skorstensfejere og massøser mv.

Områdekort

Med kortet ovenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen eller navigationspilene (øverst til venstre) til at panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug skyderen til at zoome ind og ud, eller brug tasterne + og -.

Klik på "Kort" i øverste højre hjørne af kortet for at se vejkort-visning i stedet for satellitfotos.

Street View (gadevisning)

Med Street View ovenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.

Ejerforeningen bliver en del af det nye innovantive og miljøvenlige klimakvater. Følg med i det spændende projekt her:

 

http://klimakvarter.dk/projekt/skt-kjelds-plads-2/

 

og

 

https://www.kk.dk/indhold/teknik-og-miljoudvalgets-modemateriale/22082016/edoc-agenda/cc0e4a89-b2fe-4bca-9b8b-0584e9362b57/3b36bc96-94bb-43ea-bb52-5755b772e348

 

+ denne som hænger sammen med den lige herover:

https://www.kk.dk/sites/default/files/edoc/cc0e4a89-b2fe-4bca-9b8b-0584e9362b57/734a6dd6-8cf0-44b4-b66a-bdfae86ad99f/Attachments/15547549-18901316-1.PDF

Det officielle startskud for Områdefornyelsen i Skt. Kjelds Kvarter har lydt, og frem mod 2016 sætter Københavns Kommune særligt fokus på det nordlige Østerbro. Målet er at skabe et grønt kvarter, der summer af liv og aktivitet.

Læs meget mere her: http://www.kk.dk/Borger/BoligOgByggeri/ByfornyelseVedligeholdelse/Omraadefornyelse/SktKjeldsKvarter/OmOmraadefornyelsen.aspx


Vis stort kort
Vis stort kort

Vejrudsigten fra DMI

Her kan du se vejrudsigten for området tættest på os

2-døgnsudsigt

3 til 9-døgnsudsigt

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk